Een agent staat bij de glazen ‘kooien’ waarin de beschuldigden moeten plaatsnemen.
Volledig scherm
Een agent staat bij de glazen ‘kooien’ waarin de beschuldigden moeten plaatsnemen. © Belga

Start van terreurproces ontaardt in kooigevecht: urenlange discussie over glazen boxen

Geroep, gebonk op het glas en uiteindelijk bleven er maar drie beschuldigden over. De start van het monsterproces over de aanslagen in Zaventem en Maalbeek ontaardde in een urenlange discussie over de glazen ‘kooien’ waarin Salah Abdeslam en co moeten zitten. “Welkom in de zoo, met echte mensen.”

57 reacties

  • ROBERT VANDERAERDEN

    2 jaar geleden
    Metsel een muur met ijzeren ringen en keten elke beschuldigde daar aan vast, dan zien ze alles beter, ook de advokaten
  • Wim Brion

    2 jaar geleden
    Denk dat het eens dringend tijd wordt om ons wetboek grondig te lezen en alle achterpoortjes eruit te halen. Zoals het nu is heeft de dader meer rechten dan een slachtoffer en dat is absurd! Hervorming van justitie zou ook mogen gebeuren, al die rechters die totaal geen voeling hebben met de maatschappij ervan tussen.
  • jos duriau

    2 jaar geleden
    Zitten ze misschien liever achter tralies in de rechtzaal zoals in Rusland .Dan kunnen ze goed praten met hun advocaten .Mensen toch leg er nog meer eieren onder , wij betalen het wel.
  • Jean Donny

    2 jaar geleden
    Hoog tijd dat de zgn rechten van de mens eens serieus onder de loup genomen worden. Ons rechtssysteem slaat nergens meer op is ontzettend traag en duur. Daders worden in de watten gelegd en slachtoffers blijven in de kou staan. Advocaten profiteren hiervan om hun kassa goed te spijzen.
  • Willy Schepers

    2 jaar geleden
    Zet die advocaten gewoon bij in die box, communicatie probleem opgelost.