©  ISOPIX

Champions League-winnaar Real Madrid maakt ook financieel winst

Real Madrid heeft een sportief zeer succesvol seizoen ook in financieel opzicht positief afgesloten. De Spaanse kampioen en winnaar van de Champions League maakte 13 miljoen euro winst in het seizoen 2021-2022. De inkomsten bedroegen 722 miljoen euro, ruim 10 procent meer dan een jaar eerder toen de coronacrisis op alle voetbalclubs impact had.

Bron: BELGA

De ploeg van trainer Carlo Ancelotti veroverde afgelopen seizoen de Spaanse titel en won voor de veertiende keer de Champions League. De club moest als gevolg daarvan flink wat bonussen uitkeren aan de spelers, wat de winst drukte.

Sinds het uitbreken van de pandemie, begin 2020, liep Real Madrid volgens de boekhouders al bijna 400 miljoen euro inkomsten mis. De club zegt nog steeds de financiële gevolgen van de coronacrisis te ondervinden. De omzet ligt daardoor nu lager dan in het seizoen 2018-2019.

Clubs in Spanje moesten lange tijd in lege stadions zonder publiek spelen. Real gebruikte de coronaperiode om het Santiago Bernabéustadion te verbouwen en week uit naar het veel kleinere stadion op het trainingscomplex. Vorig jaar keerde de ‘Koninklijke’, samen met de fans, terug naar Bernabéu.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer