Verdachte opgepakt voor drievoudige moord in Kessel-Lo: 23-jarige kennis van een van de slachtoffers

De onderzoeksrechter heeft een 23-jarige man aangehouden in het kader van het onderzoek naar de drievoudige moord in Kessel-Lo begin juni. Er zouden een aantal elementen naar voren gekomen zijn die wijzen op de betrokkenheid van de verdachte, dat meldt het parket. Hijzelf ontkent de feiten.

Op donderdag werd een 23-jarige man uit Leuven gearresteerd in het kader van een drievoudige moord in Kessel-Lo. Daar werden op 11 juni drie lichamen gevonden in een woning: 54-jarige bewoonster van de woning, haar 23-jarige zoon, en een 47-jarige familievriend. De drie waren met messteken om het leven gebracht. De drie slachtoffers hadden grote hoeveelheden messteken toegediend gekregen. Een familiedrama werd uitgesloten omdat er ook afweerletsels gevonden werden.

LEES OOK. Autopsie wijst uit: drievoudige moord in Kessel-Lo was geen familiedrama

Volgens het parket zijn er uit “doorgedreven onderzoek van de federale gerechtelijke politie een aantal elementen naar voren gekomen die wijzen op de betrokkenheid van de verdachte bij de drievoudige moord.” De man werd gearresteerd en een bijkomende huiszoeking werd verricht. Eerder, begin augustus, vond in zijn woning al een huiszoeking plaats en werd de man meegenomen voor verhoor. Maar de man werd toen opnieuw in vrijheid gesteld. Er waren toen onvoldoende elementen om hem verder van zijn vrijheid te beroven, verduidelijkte het parket toen.

LEES OOK. Anita, haar zoon Wesley en vriend des huizes komen om bij steekpartij in Kessel-Lo: “Mijn mama was te goed voor iedereen, het is haar fataal geworden”

De verdachte is afkomstig uit Leuven en behoort tot de kennissenkring van de zoon die in juni samen met zijn moeder en een familie vermoord werd. De verdachte ontkent iets met de feiten te maken te hebben, meldt het parket. De onderzoeksrechter heeft hem onder aanhoudingsmandaat geplaatst op verdenking van moord.

(sgg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER