Binnenlandminister Annelies Verlinden (CD&V) en premier Alexander De Croo (Open Vld).
Volledig scherm
Binnenlandminister Annelies Verlinden (CD&V) en premier Alexander De Croo (Open Vld). © Photonews, Pieter-Jan Vanstockstraeten/ph

De Croo tikt Verlinden op de vingers na uitlating over Doel 3: “Dit is niet hoe we dossier moeten aanpakken”

KernenergieVrijdag wordt definitief de stekker uit kernreactor Doel 3 getrokken, maar in de politiek lijken niet alle neuzen in dezelfde richting te staan. Zo vroeg binnenlandminister Annelies Verlinden (CD&V) vorige week nog aan het FANC of de ontmanteling van kernreactor Doel 3 op een veilige manier kan uitgesteld worden. “Dit is een discussie die je niet in de pers moet voeren”, reageert premier Alexander De Croo (Open Vld) voor het eerst bij VTM NIEUWS. Ook de directeur van de kerncentrale trekt een streep door een eventuele herstart.

53 reacties

  • Pat Debal

    2 jaar geleden
    Verlinden is een onbekwame om daar tussen te lopen en dat is nog altijd minister
  • Gino Sinnesael

    2 jaar geleden
    “Dit is een discussie die je niet in de pers moet voeren”, reageert premier Alexander De Croo (Open Vld). Hahahaha, maar je ministers op de vingers tikken mag wel in de media? Wat een billenkletser! Ik denk dat iedereen dacht dat onze premier enkel uit is op een postje in Europa eraan is voor de moeite. Misschien is het wel de NAVO, of eerde de V.N., waar hij zo zijn best deed?
  • Eddy Lefere

    2 jaar geleden
    Achter de feiten lopen zou een betere naam zijn in plaats van Vivaldi.
  • frans Venloo

    2 jaar geleden
    Croken de geven zal het hier eens gaan zeggen Zou zijn toekomstig postje in gevaar komen ?
  • Jurgen Herbert

    2 jaar geleden
    En nu gaan ze nog eens 5,2 miljard subsidies uitdelen aan Engie Electrabel en aan TECforLime aan waterstofprojecten . Waarom subsidies uitdelen en als ze al subsiedies uitdelen waarom wederom aan Engie en niet aan andere spelers (in Europa) die ook op de waterstofmarkt zijn en die al ervaring erin hebben (zoals de waterstofcentrale van de firma h-tec systems (maar een paar miljoen euro's in het dorp (Bosbüll) in Noord-Duitsland);; Zelfs huizen kunnen (worden) door een warmtenet verwarmd!