cc-by-4.0

Art-nouveaupand het Cauchiehuis in Brussel heeft een nieuwe eigenaar

Het Cauchiehuis, dat in 1905 werd gebouwd door architect-decorateur Paul Cauchie en sinds 1975 op de monumentenlijst staat, is ongetwijfeld een van de art-nouveauparels van de Belgische hoofdstad. Het pand werd recent verkocht aan een verzekeringsmaatschappij.

De nieuwe eigenaar is CDA, een verzekeringsmaatschappij. De maatschappij wil de sfeer van het art-nouveaupand respecteren en engageert zich naar eigen zeggen voor het behoud van erfgoed, zowel dat van haar klanten als van meer specifieke gebouwen. De CEO van de verzekeringsmaatschappij, André de Molinari, renoveerde ook al het Hotel Riez van architect Jean-Baptiste Dewin aan de Jubelfeestlaan.

Opwaardering

Het Cauchiehuis wordt nu onderworpen aan een conserverings- en opwaarderingsprogramma, in overleg met de Brusselse erfgoedinstanties en de vzw "La Maison Cauchie".

“Het Cauchiehuis is uniek en maakt deel uit van ons gemeenschappelijk erfgoed. Het toegankelijk houden ervan voor het publiek was daarom mijn prioriteit”, zegt staatssecretaris Pascal Smet. “Binnenkort worden renovatiewerkzaamheden gepland voordat dit gebouw een belangrijk element van de Brusselse uitstraling wordt.”

"La Maison Cauchie"

"La Maison Cauchie", geleid door Michèle & Dominique Dessicy, promoot al zo'n veertig jaar het architectonische erfgoed van deze prestigieuze residentie en de bevordering van de grafische kunsten. Die opdracht zal zij blijven vervullen, onder andere door tentoonstellingen en rondleidingen te organiseren die het publiek in staat stellen om het pand te bezoeken.

Meest gelezen