Radio 2

Pakjesbezorger DPD opent nieuw logistiek centrum in Vilvoorde: "Dagelijks 200.000 pakjes verwerken"

Koerierbedrijf DPD heeft een nieuw logistiek centrum geopend aan de Indringingsweg in Vilvoorde, vlakbij de Brusselse ring en de luchthaven van Zaventem. In het gebouw gaan 350 mensen aan de slag en het is de bedoeling om dagelijks 200.000 pakketten te kunnen verwerken.

Omdat het bestaande gebouw in Mechelen te klein was geworden, ging DPD op zoek naar een nieuwe locatie om stevig uit te breiden. In Mechelen konden maximaal 8.000 pakketten per uur worden verwerkt, terwijl dat er in Vilvoorde 20.000 worden. "E-commerce zit sinds de coronacrisis enorm in de lift. Maar de markt zal nog veel extremer ontwikkelen. Dit is nog maar het begin van de groeifase", voorspelt de CEO van DPD Belux, Richard de Haas.

De hoofdzetel van DPD in België en Luxemburg verhuist ook meteen mee naar Vilvoorde. In de nieuwe hub zal de pakjesbezorger vooral zendingen uit het buitenland ontvangen en pakketten naar het buitenland versturen. Noord-Europese landen worden bedeeld vanuit de vestiging in Nederland. Het centrum in Vilvoorde zal daarom vooral mikken op Zuid-Europa.

Richard de Haas is de CEO van DPD in België en Luxemburg
Radio 2

Het project kost in totaal 52 miljoen euro. Het bedrijf trekt volop de groene kaart. Zo liet het 734 zonnepanelen op het dak leggen en kan er tot 160.000 liter regenwater worden opgevangen en hergebruikt. Op het omliggende terrein zijn ook verschillende groene zones aangelegd waar het hemelwater in de grond kan sijpelen.

De burgemeester van Vilvoorde, Hans Bonte (Vooruit), is opgetogen over de komst van de pakjesreus naar zijn stad. "Dit is een zegen voor onze arbeidsmarkt", klinkt het. "Vilvoorde worstelt langs de ene kant met veel openstaande vacatures. Dat zijn allemaal jobs die moeilijk ingevuld raken. Aan de andere kant is er een hoge structurele werkloosheid en wonen er hier relatief veel laaggeschoolde mensen. Dit nieuwe centrum biedt dus zeker kansen."

Radio 2

Meest gelezen