Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit)
Volledig scherm
Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) © BELGA

Groen licht voor ‘Terug naar werk-plan’ Vandenbroucke: langdurig zieken die niet meewerken aan reïntegratie verliezen 2,5 procent van uitkering

De plenaire Kamer heeft donderdag definitief het licht op groen gezet voor het 'terug naar werk-plan' van minister Frank Vandenbroucke (Vooruit). Het gaat onder meer om de responsabilisering van langdurig zieken. Er waren 79 stemmen voor, 10 stemmen tegen van PVDA en 42 onthoudingen van onder meer N-VA en Vlaams Belang.

171 reacties

  • kristiane van hove

    1 jaar geleden
    38 jaar voltijds gewerkt. Dan krijg je kanker. Een jaar lang dagelijks-wekelijks naar ziekenhuis. Facturen die je eerst moet betalen en dan terug krijgt van hospitalisatieverzekering. Na 1 jaar ga je automatisch op invaliditeit en krijg je een minimum inkomen omdat mijn zoon nog thuis woont. Ik heb hier niet om gevraagd maar vraag mij wel af waarom ik altijd afgedragen heb van mijn loon en belastingen heb betaald om nu in de kou gezet te worden.
  • geert lefevre

    1 jaar geleden
    Hoe kan een werkgever ingaan tegen een beslissing van een prof aan het universitair ziekenhuis ? Als zij beslissen dat hun Patient niet mag werken, sta je als werkgever machteloos. Is dus maatregel voor niets
  • Annelies Van De vel

    1 jaar geleden
    En wat met alle ambtenaren die langdurig ziek zijn?
  • Danny Goetkint

    1 jaar geleden
    Ben reeds 3 jaar in invaliditeit heb daar zeker niet om gevraagd ik mag gewoon niet meer gaan werken van mijn dokter ik kom nu al niet rond met mijn uitkering en zou nu nog gestraft kunnen worden ook ben op mijn 17 jaar gaan werken het zou beter zijn als ze de mensen bestraffen die niet willen gaan werken en maar genieten van hun werkloosheidsuitkering.
  • Sven Vanlierde

    1 jaar geleden
    Walgelijk, want wie echt ziek is en niet kan gaan werken wordt hier de dupe van.