Vlad Van Mechelen pakte brons op het WK bij de junioren in Wollongong.
Volledig scherm
Vlad Van Mechelen pakte brons op het WK bij de junioren in Wollongong. © BELGA

Junior Vlad Van Mechelen zorgt voor nieuw eremetaal in Australië en sprint naar brons: “Ik had benen uit de duizend”

WK wielrennenDe beste in koers was hij niet. Dat was de Portugees Antonio Morgado, die zilver pakte. Misschien hoorde Vlad Van Mechelen zelfs niet bij de beste drie, maar de 18-jarige krachtpatser uit Bertem won wel brons bij de junioren dankzij een slimme positionering in de eindsprint. “Ik wist dat ik van achteruit met hoge snelheid aan de spurt moest beginnen.”

18 reacties

  • MARC MICHIELS

    2 jaar geleden
    Proficiat Vlad, je hebt een goed voorbeeld genomen aan je zus Gloria die ook een Toprenster is. Ook een goed herstel gewenst aan je papa Francis die enkele jaren terug de IBYT wedstrijden met Internationale jeugdploegen organiseerde in de druivenstreek.
  • Marcus Camps

    2 jaar geleden
    Een tijdrijder op de eerste plaats. Een klimmer op de tweede plaats. Een spurter op de derde plaats. De koers kan niet eerlijker zijn. Hebben wij een tijdrijder die goed kan spurten en ook bergop aardig uit de voeten kan ?
  • Tim De Meyer

    2 jaar geleden
    @Rik Capelle het is wel al de 4e medaille
  • Florent Marien

    2 jaar geleden
    Slim gereden naar zijn mogelijkheden en zoals altijd deelt men de prijzen uit aan de meet. Knappe wedstrijd man.
  • Rik Cappelle

    2 jaar geleden
    Voila reeds medaille nr3 met dank aan Vlad. En tevens het bewijs dat bondscoach Sven Vanthourenhout de juiste man op de juiste plaats is. Waar blijven de criticasters nu ?