Premier Alexander De Croo (Open Vld). De federale regering sloot vorige week een deal over de koopkracht van burgers en wil bedrijven overeind houden.
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Alexander De Croo (Open Vld). De federale regering sloot vorige week een deal over de koopkracht van burgers en wil bedrijven overeind houden. © Pieter-Jan Vanstockstraeten

INTERVIEW. Premier De Croo over de energiecrisis: “Ik ga mensen niet laten kiezen tussen eten of verwarmen”

“Welke scheet een partijvoorzitter laat? I don’t care. Ik werk aan oplossingen.” Het politieke gewoel in deze crisis is groot, maar premier Alexander De Croo (Open Vld) wil daar ver vandaan blijven. Al fileert hij ook scherp. Over de demarche van Verlinden: “Een kerncentrale is geen limonadefabriek.” Over Rusland: “Je kan niet onderhandelen met een lavabo.” Over Charles Michel: “Ursula Von der Leyen berispen? Ik vond dat onterecht.”

106 reacties

  • simonne goderie

    2 jaar geleden
    Bouw 2 nieuwe kerncentrale en stop met miljarden uit te geven aan het buitenland en onze economie kapot te maken op deze manier .Gooi die zgn groene stroomplannen met hun ministers maar gauw in de vuilbak of we gaan er niet komen !
  • Patrick Devogelaere

    2 jaar geleden
    Inderdaad, memsen niet laten kiezen tussen eten en verwarming... Bij velen wordt het geen eten en geen verwarming, opgelost de Croo?
  • Jo Nijs

    2 jaar geleden
    ik ga mensen niet laten kiezen tussen eten of verwarmen. neen meneer de croo dat niet. maar er zal wél gekozen worden tussen eten/verwarmen en op vakantie gaan, een film gaan kijken een concert meepikken of op restaurant gaan. De economie zal sowieso lijden !
  • Elisa deJong

    2 jaar geleden
    Stop eerst met roken en alcohol in elke vorm, dan heb je geld over voor essentieel voedsel! Gezond verstand gebruiken..
  • marc castermans

    2 jaar geleden
    Waar blijven die beloftes van Van der Straeten en De Croo i.v.m. de plafonnering der prijzen, van de bijdrage van de energieleveranciers, van de steun aan de middenklasse? Begin met de belastingen te indexeren want nu betalen de werkenden tweemaal. Eenmaal voor de sociale gevallen en een tweede maal via hun belastingsverhoging, bedankt.