BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Verhoogde kinderbijslag en bonus voor lagere lonen: dit ligt op tafel van de Vlaamse regering

Straks legt Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) zijn Septemberverklaring af in het Vlaams parlement. Vast staat dat het groeipakket (de vroegere kinderbijslag) verhoogt, maar hoeveel precies? Krijgt iedereen een paar euro meer of krijgt een kleinere groep plots meer dan 100 euro? CD&V wil het groeipakket opnieuw koppelen aan de gezondheidsindex, maar dat vinden N-VA en Open Vld te duur, waardoor de Vlaamse begrotingsdiscussie in de nacht van zondag op maandag volgens meerdere betrokkenen bijzonder stroef verliep.

139 reacties

  • jos wilmaers

    2 jaar geleden
    Als ik het goed begrijp is job bonus voor wie als fultime minder heeft dan 1855 euro netto en kinderbijslag krijgt indexering van 2 procent in plaats van werkelijke 10 procent. Goed bezig.
  • yvo mast

    2 jaar geleden
    Kindergeld alleen voor 2 kinderen, de rest is ballast voor de toekomst.
  • Ronny Ooijen

    2 jaar geleden
    We horen niets over de hoge energieprijzen van Jambon. Ach ja, dat is waar ook. Het is zijn eigen partijvoorzitter die ons dure energie en bijgevolg hoge rekeningen gunt. Bedankt hé, Bartje.
  • Marc Baeyens

    2 jaar geleden
    cD&v zit met 2024 in het achterhoofd. De ruziestoker binnen zijn eigen regering, net als destijds in de federale regering met N-VA.
  • Guido Verlinden

    2 jaar geleden
    Nva moet vertrekken.!!