© Kioni Papadopoulos

De Roma investeert 325.000 euro in akoestiek

De Roma test momenteel een nieuwe geluidsinstallatie uit en in de zomer worden in de zaal aanpassingswerken verricht voor een betere akoestiek. “We beseffen heel goed dat het geluid bij bepaalde concerten niet goed is”, zegt Rob Gielen van De Roma.

Karin Vanheusden

Vooral bij rock- en hiphopconcerten met veel lage bastonen is de geluidskwaliteit in De Roma ondermaats. Bij intiemere momenten, zoals jazzoptredens of een klassiek concert is de zaal net top. Het is niet voor niets dat deFilharmonie haar Beethovensymfonieën in De Roma heeft opgenomen.

Aan het plafond en ook achteraan het balkon worden strakke doeken gespannen. “Die zullen de verticale geluidsgolven breken. Op het balkon zal op het doek een foto worden geprint, zodat ook hier het originele uitzicht gerespecteerd wordt.”

Verder wordt ook de geluidsinstallatie vervangen. “We testen nu nieuwe boxen en mengtafels uit en merken al een serieuze verbetering”, zegt Rob Gielen nog. “Onze geluidstechniekers trekken zich met onze installatie perfect uit de slag. Internationale groepen hebben hun eigen geluidsmensen, omdat die hun eigen ding willen doen. Het gebeurt dat ze de foute keuzes maken met een slechte geluidskwaliteit tot gevolg.”

De kosten van de nieuwe geluidsinstallatie en aanpassingen aan de zaal zijn begroot op 325.000 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER