Grote ravage nadat bestuurder (69) over fiets- en voetgangersbrug Nekkerspoel rijdt en dan bushokje ramt

Mechelen -

Een 69-jarige Mechelaar is zaterdagnamiddag met zijn auto in een bushokje beland aan station Nekkerspoel in Mechelen. De man is na reanimatie overgebracht naar het ziekenhuis. Het mag een wonder heten dat er niet meer slachtoffers vielen, want kort voordien reed de auto over de fiets- en voetgangersbrug.

(svh, kvro, svds)

Het ongeval op het Hoogstratenplein gebeurde zaterdag om iets voor 13u. Net voor het ongeval stond de bestuurder nog aan het schuiven aan het verkeerslicht in de Keizerstraat. Waarschijnlijk is de zestiger onwel geworden en verloor hij de controle over het stuur. “Vermoedelijk is de oorzaak medisch”, zegt Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politie Mechelen-Willebroek.

 ©  rr

De auto reed rechtdoor over de fiets- en voetgangersbrug naar Nekkerspoel, om uiteindelijk in het bushokje tot stilstand te komen. Volgens getuigen haalde het voertuig een hoge snelheid. Een passant slaagde erin om de motor van het voertuig stil te leggen.

Verschillende politievoertuigen en een ambulance van het AZ Sint-Maarten snelden ter plaatse. “De hulpdiensten hebben het slachtoffer ter plaatse gereanimeerd. Daarna is de man overgebracht naar het ziekenhuis”, vertelt politiewoordvoerder Van de Sande.

Drukke plek

Het drama had nog groter kunnen zijn, want zowel de brug als de bushalte zijn gelegen op een drukke plek waar veel mensen passeren. Zowel te voet als met de fiets. “Er is een slachtoffer gevallen, maar gezien de locatie had dit nog erger kunnen aflopen. Er was een goede engelbewaarder op die plek”, zegt de eerste hoofdinspecteur.

Het voertuig is getakeld. De ravage is groot. Het bushokje op het stationsplein is compleet vernield. De brandweer en de uitvoeringsdiensten kwamen ter plaatse om puin te ruimen. Het Ontvoeringsplein was bezaaid met glas. (svh, kvro, svds)

 ©  rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen