Aanklager haalt snoeihard uit naar drie beschuldigden tijdens assisenproces van ‘campingmoord’

 ©  Simon Mouton

Op het assisenproces in Brugge rond de ‘campingmoord’ heeft aanklager Serge Malefason keihard uitgehaald naar de drie beschuldigden. “Ze hebben die jongen afgeslacht als een varken.” Hij vroeg de jury om hen alle drie schuldig te verklaren aan moord en lijkverberging.

Marc Klifman

Aanklager Serge Malefason vergeleek de gruwelfeiten, nu bijna vijf jaar geleden op een camping in Middelkerke, met een stierengevecht waarbij zowel Alain Deltrude (48), Julien Butera (33) en Romuald Verburgh (35) in verschillende fases bijdroegen aan de dood van Mihael Parrent (37).

LEES OOK. “Papa, papa, ik ben geen moordenaar”: familie probeert positiever beeld te schetsen van beschuldigde campingmoord

“In de eerste fase wordt hij uit de slaapkamer gehaald. De stier wordt in de arena gebracht. Dat is de fase van het gezwaai met de cape en het vrolijke olé-geroep.” Parrent kreeg niet alleen klappen met een kookpot en een pan, maar ook heel wat steken in zijn arm en zelfs zijn gezicht. “Vandaag zitten de drie toreadores elk met hun eigen rol op de beklaagdenbank. En worden ze geconfronteerd met de vraag wie er verantwoordelijk is voor de dood van de stier.”

Malefason omschreef de feiten als een “orgie van bloed en geweld”, waarbij de drie beschuldigden alle drie schuldig volgens hem zijn. “Ze hebben die jongen afgeslacht als een varken.” (blg, mkm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen