Slachtoffer schietpartij in Beringen overleden: twee minderjarige verdachten opgepakt

Beringen -

De 24-jarige man die zondagavond werd neergeschoten in het centrum van Beringen is in het ziekenhuis overleden. Intussen zijn ook twee minderjarige verdachten uit Antwerpen gearresteerd. Dat bevestigt het parket.

Phillip Pergens en Zahra Boufker

De juiste omstandigheden zijn nog steeds niet bekend. Parket en politie willen voorlopig weinig kwijt over de zaak. “Zondagnamiddag rond 16.30 uur vond in de Brugstraat in Beringen een schietincident plaats. Een 24-jarig slachtoffer werd in kritieke toestand in het ziekenhuis binnengebracht waar hij later aan zijn verwondingen is overleden”, laat het parket weten.

Buurtbewoners vertellen dat ze waren opgeschrokken door iets wat een schietpartij leek. Iemand maakt gewag van acht schoten. Iemand zag ook drie mannen wegvluchten; eentje te voet, twee anderen in een auto.

Over de omstandigheden wil het parket nog dit kwijt. “Wat er gebeurde is onduidelijk. Het labo en labo steunteam hebben zondag op de plaats van de feiten een sporenonderzoek uitgevoerd. Een wetsgeneesheer werd gevraagd naar het ziekenhuis te gaan. Morgen zal een autopsie op het lichaam van het slachtoffer plaatsvinden. Er werd ook een wapenexpert gecontacteerd.”

Twee minderjarigen uit het Antwerpse werden zondag al gearresteerd. Hun betrokkenheid wordt momenteel onderzocht. Zij worden voor de jeugdrechter in Antwerpen verschijnen.

Het parket Limburg vorderde een onderzoeksrechter voor “moord”. De FGP Limburg voert het onderzoek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen