Brusselse jeugdbewegingen vinden oplossing voor gebrek aan opslagruimte in kelders van Tour & Taxis

Archiefbeeld ©  amg

De Brusselse jeugdraad en de jeugdbewegingen hebben een oplossing gevonden voor hun gebrek aan opslagruimte. Ze kunnen hun groot materiaal voortaan opslaan in de ruime kelders onder de site van Tour & Taxis.

jvh
Bron: BELGA

Grote ruimtes vinden voor stockage is niet altijd evident in een grootstad, vooral omdat het ook om groot materiaal gaat bij de jeugdbewegingen. Ze zochten een plek waar ze hun vele tenten, banken of balken voor sjorconstructies kwijt konden. 

De kelders van Tour & Taxis bieden nu een oplossing. Dankzij de centrale ligging van de site aan de Havenlaan, blijft het materiaal altijd binnen bereik. Zo kan het ook buiten de zomerkampen snel ingezet worden. Bovendien geeft de gewonnen ruimte de jeugdbewegingen de kans om hun eigen lokalen volop in te zetten voor de eigen pedagogische werking. 

“Deze bijkomende ruimte komt echt als geroepen. We zijn best klein behuisd en hebben vaak onvoldoende ruimte om met onze kinderen een indoor activiteit te voorzien bij slecht weer. Door ons materiaal nu in een geschikte ruimte te kunnen opslagen, biedt ons Chirolokaal plots tal van mogelijkheden”, zegt Corneel Soete, groepsleider Chiro Jijippeke.

Brussels staatssecretaris Pascal Smet, in de Vlaamse Gemeenschapscommissie bevoegd voor Jeugd, vult aan: “We willen het vrijwillig engagement in onze stad maximaal ondersteunen. Kopzorgen rond infrastructuurnoden horen daar niet bij. We zijn dan ook blij een oplossing te hebben gevonden op de site van Tour & Taxis.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen