Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Deze zoete marinade maakt van je brochettes een succes

Zoete smaken passen uitstekend bij vlees (kan iedereen beamen die ooit gemarineerd of gelakt vlees heeft gegeten). Nog zo een topper: je vlees instrijken met confituur en citroen. Als bijgerecht gril je ananas met honing, ook een klassieker, op de bbq.

Wat heb je nodig:
- 4 varkensbrochetten 
- 4 el abrikozenconfituur 
- 2 el citroensap 
- klontje boter 
- 3 el gehakte amandelen 
- 1 verse ananas 
- 3 el vloeibare honing 
- 350 g krielaardappeltjes, beetgaar gekookt 
- 2 el gehakte peterselie 
- 2 lente-uitjes, in ringen 
- 2 el olijfolie extra vierge 
- peper en zout   

Zo maak je het:
Stap 1: Doe de confituur en citroensap in een kommetje en warm op in de microgolfoven tot de confituur zachter is . Bestrijk hier de brochetten mee. 
Stap 2: Smelt de boter in een grote koekenpan en bak de brochetten gaar. Draai geregeld om. 
Stap 3: Schil de ananas en verwijder vruchtvlees van de harde kern. Haal de pitjes eruit. Snij vervolgens in gelijke stukjes (2 x 2 cm). Rijg de ananasblokjes aan spiesen, besmeer ze met honing en rooster ze 10 minuten op de barbecue of grillpan. Keer regelmatig om. 
Stap 4: Verhit de olijfolie en bak de aardappeltjes goudbruin. Zet het vuur uit en schep er de lente-ui en peterselie onder. Kruid met peper en zout. 
Stap 5: Serveer de brochetten met de gegrilde ananas en bestrooi met de gehakte amandelen. Geef er de aardappeltjes bij.

Tip: Ook leuk als presentatie: Snij de ananas met kroon in twee. Snij elke halve ananas in 4 parten en verwijder de kern. Grill op de barbecue.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.


De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel