Vechtpartij tienermeisjes gefilmd in Beveren: 7 minderjarigen opgepakt, 2 bij jeugdrechter

In een onderzoek naar een zware vechtpartij tussen enkele minderjarige meisjes in het Oost-Vlaamse Beveren, waarvan beelden op sociale media geplaatst werden, zijn zeven minderjarigen opgepakt. Dat meldt het parket Oost-Vlaanderen. Twee betrokkenen worden voorgeleid bij de jeugdrechter in Antwerpen.

wver
Bron: BELGA

De lokale politie Waasland-Noord en het parket waren een onderzoek gestart naar de vechtpartij, die maandag zou plaatsgevonden hebben op de Grote Markt van Beveren. Op beelden was te zien hoe enkele meisjes betrokken raakten in een gevecht. Daarbij raakte één minderjarig meisje gewond, dat voor verzorging naar het ziekenhuis moest. Volgens het onderzoek ging het om jongeren tussen de 14 en de 16 jaar oud die school lopen in Beveren. 

LEES OOK. “Dit heb ik in mijn hele carrière nog nooit gezien”: school grijpt meteen in nadat beelden van zware vechtpartij de ronde doen (+)

De politie kon verschillende personen identificeren en uiteindelijk werden zeven minderjarigen opgepakt. Het gaat om drie jongeren die afkomstig uit zijn uit het Antwerpse en vier uit Oost-Vlaanderen. De vier Oost-Vlaamse jongeren werden verhoord. Ze mochten voorlopig beschikken maar ze worden opgevolgd door het jeugdparket.

Van de drie Antwerpse jongeren werden er twee voorgeleid bij de jeugdrechter in Antwerpen. Het gaat om twee meisjes die slagen uitgedeeld zouden hebben. De jeugdrechter liet hen voorlopig beschikken onder strenge voorwaarden. Over de inhoud van die voorwaarden geeft het parket geen details.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen