Parket wil influencer voor hof van assisen brengen voor moord op baby

©  if

Sint-Gillis -

De influencer die zich eerder deze week voor de correctionele rechtbank van Brussel moest verantwoorden voor tientallen feiten van oplichting, riskeert nu ook voor het hof van assisen te moeten verschijnen voor moord. Het Openbaar Ministerie wil Soraya S. daar laten terechtstaan voor de dood van haar baby.

Chris Verhaeghe

In de nacht van 18 op 19 februari 2019 werd de politie opgeroepen naar het Hotel De France in Sint-Gillis, vlak bij het Brusselse Zuidstation. Bij aankomst troffen de politiemensen een baby van amper twee maanden oud aan die niet meer ademde. Het kind werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, waar het enkele dagen later overleed.

LEES OOK. Influencer die zelfs eigen tweelingzus 10.000 euro afhandig maakte, riskeert 3 jaar cel voor grootschalige oplichting

De moeder van het kind, afkomstig uit Vilvoorde, werd opgepakt, maar werd na verhoor vrijgelaten. Ze verklaarde dat ze de baby even alleen had gelaten met haar 3-jarige dochter zodat ze kon douchen. Volgens de vrouw zou het zusje per ongeluk op de baby zijn gaan liggen, waarna het verstikte.

Oplichten van volgers

Het onderzoek naar de dood van de baby is intussen afgerond. De zaak komt begin november voor de kamer van inbeschuldigingstelling waar het parket de doorverwijzing zal vragen naar het hof van assisen, voor moord. Volgens het gerecht bracht de vrouw haar eigen baby om het leven.

Na de dood van haar kind pikte de vrouw haar leven als influencer opnieuw op. Begin deze week bleek dat ze zich de afgelopen jaren vooral bezighield met het oplichten van haar volgers. Zo aanvaardde ze tientallen bestellingen voor goederen die konden worden aangekocht met fikse kortingen, maar ze leverde die nooit.

Daarnaast kocht ze ook verschillende tweedehands smartphones waarbij ze telkens een vals bewijs van overschrijving liet zien aan de slachtoffers, die nooit het geld op hun rekening zagen gestort. Het vonnis in die zaak valt op 3 november. Het parket van Halle-Vilvoorde eist alvast 3 jaar cel tegen de vrouw.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen