Direct naar artikelinhoud
NieuwsWK 2030

Spanje en Portugal dienen samen met Oekraïne kandidatuur in voor organisatie WK 2030

Voorzitter van de Portugese voetbalfederatie Fernando Gomes (L), voorzitter van de Spaanse voetbalfederatie Luis Rubiales (C) en zijn Oekraïense collega Andriy Pavelko (R).Beeld ANP / EPA

Spanje en Portugal hebben Oekraïne geïntegreerd in hun gezamenlijke kandidatuur voor de organisatie van het WK voetbal in 2030. Dat bevestigden de voorzitters van de drie federaties woensdag tijdens een persconferentie op de hoofdzetel van de UEFA in het Zwitserse Nyon.

De Europese voetbalbond ondersteunt het initiatief van de drie landen, die het in ieder geval moeten opnemen tegen het gezamenlijke plan van Egypte, Griekenland en Saoedi-Arabië en het Zuid-Amerikaanse initiatief van Uruguay, Argentinië, Paraguay en Chili.

Met de gezamenlijke bid willen de landen het voetbal gebruiken als een manier om Oekraïne herop te bouwen na de oorlog, al wordt de Russische inval niet onmiddellijk vermeld.

Dit jaar wordt het WK voetbal in Qatar gespeeld en over vier jaar zijn de Verenigde Staten, Canada en Mexico de gastlanden.