Direct naar artikelinhoud
NieuwsOostende

Fans van Turkse Galatasaray breken arena af na basketmatch tegen Oostende

Na de laatste buzzer sloeg de sfeer in de arena om.Beeld Twitter, Maarten Weynants

Oostende heeft woensdag zijn wedstrijd van de eerste speeldag in groep C van de Champions League basket verloren tegen het Turkse Galatasaray. Na de match vonden er verschillende incidenten plaats met de bezoekende fans.

De kustploeg verloor in de eigen Versluys Dôme tegen het Turkse Galatasaray met 78-92. Het team van coach Dario Gjergja moest al na het eerste kwart achtervolgen (19-29) en kreeg die kloof halfweg (rust: 39-51) niet kleiner. Met enkele honderden fans waren de bezoekers sterk vertegenwoordigd in Oostende.

De wedstrijd zelf verliep dan ook sfeervol, maar na de laatste buzzer sloeg de sfeer in de arena om. De fans liepen alle kanten op, onder meer richting de VIP-zone, en de aanwezige stewards kregen maar geen grip op de situatie. Er werden ook stoelen afgebroken en volgens Focus TV werd er ook vuurwerk in de zaal afgestoken. Verschillende Oostende-supporters zouden ook zijn afgevoerd naar het ziekenhuis.

Volgens CEO Jurgen Vanpraet van BC Oostende ging het om voetbalsupporters “die hier enkel waren om schade te veroorzaken”, zegt hij bij VRT NWS. “Het is de eerste keer dat we zoiets meemaken. We zijn ook verplicht vanuit de Champions League om bezoekende supporters te ontvangen, je kan die supporters dus ook niet weigeren”, aldus Vanpraet.

Ook toen de politie arriveerde werd er nog zwaar gevochten, waarbij de agenten ook honden en pepperspray gebruikten. Pas na enkele uren raakte de situatie onder controle.

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...