Russische militaire voertuigen in de buurt van Marioepol
Volledig scherm
Russische militaire voertuigen in de buurt van Marioepol © AP

"We kunnen niet winnen": Russische veteranen spreken zich uit tegen de oorlog

Ze hebben gediend in het Russische leger en gevochten in Afghanistan en Tsjetsjenië. Ze noemen de oorlog in Oekraïne een “onrechtvaardige aanval” op een kleinere buur. Oorlogsveteranen roeren zich en kijken kritisch naar de invasie én het Kremlin: “Poetin heeft omstandigheden gecreëerd waarin we niet kunnen winnen.”

32 reacties

  • Jan Van Bavel

    2 jaar geleden
    Er is maar één schuldige en die moet per direct verdwijnen, dan is de oorlog voorbij.
  • johanneke li

    2 jaar geleden
    Ik hoop dat putin voor zijn verjaardag een moment van "helderheid" beleeft en tot het besef komt dat rusland de oorlog niet kan winnen en zo snel mogelijk gestopt moet worden!
  • Eddy DESMET

    2 jaar geleden
    Een oorlog win je nooit. Elk mensenleven dat het gevolg is van oorlogsgeweld, is een verlies van onschatbare waarde.
  • Christine Laevers

    2 jaar geleden
    Er komt meer en meer open Russische kritiek op het gebeuren, maar opvallend nooit rechtstreeks op de persoon Poetin zelf. Deze gaat tijdens de militaire winterpauze in Oekraïne niet stilzitten. Er zijn nog de internetkabels, de satellieten, ... Het is vandaag Poetins verjaardag. Eens kijken wie zijn kaarsjes hij gaat uitblazen.
  • Michel Helders

    2 jaar geleden
    emmanuel veraart denk je echt dat in democratische landen de VS marionetten in het zadel zet? Zelensky is ook democratisch verkozen, je kan niet voor de VS zijn , en door de VS zijn er inderdaad oorlogen geweest, maar zonder de VS hadden we nog véél meer oorlogen gehad.. nu houden bepaalde landen zich nog in dankzij de VS., want die willen vrede om handel te kunnen drijven