.
Volledig scherm
. © AP

Complete verwarring in Japan: Formule 1 roept Max Verstappen na gegoochel met punten tóch uit tot wereldkampioen

Formule 1Chaos alom in de Formule 1. Max Verstappen won de GP van Japan en werd na een tijdstraf van Charles Leclerc uitgeroepen tot wereldkampioen. Dat bleek in eerste instantie niet te kloppen, maar finaal werd er beslist om ondanks de verkorte race toch de volledige punten uit te keren.

63 reacties

  • Ralph Camberlin

    2 jaar geleden
    Misschien geen punten meer toekennen, maar zoals in de koers alle tijden laten optellen
  • Philippe De Naeyer

    2 jaar geleden
    Neen er is niet gesjoemeld, ja Max is veruit de verdiende kampioen. Maar men kan wel zeggen dat het een regelrechte farce was. Als niemand nog weet welke punten er in die omstandigheden gegeven zullen worden, zelfs de teamleiding van RB niet, dan kan men wel spreken van een grote farce. FIA had tijdens de race duidelijkheid kunnen brengen.
  • Guy Janssens

    2 jaar geleden
    99% van de reacties hieronder hebben nog nooit 1 letter van de reglementen gelezen. Maar wel moord en brand schreeuwen dat er gesjoemeld is. Diepe zucht.
  • Jurgen van Bulck

    2 jaar geleden
    Aan zij die weer aan het zagen zijn over dat red bull sjoemelde met het budget.. hebben jullie dan die cijfers al gezien?? Wacht das juist.. de fia heeft die alleen en zelfs toto kan die niet zien van andere ploegen, het is zelfs niet bewezen dat ze het overschreden hebben en toch zeggen jullie dat het zo is.. sterk van jullie..
  • Marie Vanakker

    2 jaar geleden
    Als de mensen het niet kennen, begrijpen of het past niet in hun kraam is het gesjoemel. Het staat gewoon zwart op wit in de regels. Even kalmeren en lezen en het komt allemaal weer goed.