Een prijsplafond op Russische olie en een uitgebreid importverbod op Russische staalproducten zijn de belangrijkste onderdelen van een nieuw Europees sanctiepakket tegen Rusland.
Volledig scherm
Een prijsplafond op Russische olie en een uitgebreid importverbod op Russische staalproducten zijn de belangrijkste onderdelen van een nieuw Europees sanctiepakket tegen Rusland. © AP

Dit zijn de nieuwe Europese sancties tegen Rusland: pakket kost Poetin 7 miljard euro

Een prijsplafond op Russische olie en een uitgebreid importverbod op Russische staalproducten zijn de belangrijkste onderdelen van een nieuw Europees sanctiepakket tegen Rusland, waarover de 27 EU-lidstaten het vandaag eens zijn geworden. Dit achtste pakket, aldus de Europese Commissie, kost Rusland opnieuw 7 miljard aan inkomsten.

104 reacties

  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Het is Poetin zijn eigen terrein niet, Eric Roeloffzen. Historisch niet en volgens het internationaal recht niet. Ook niet omdat er een helft Russisch sprekenden wonen. Zoals Wallonië ook niet van Macron is omdat ze er Frans spreken.
  • Jan Reunes

    2 jaar geleden
    Er moeten nu eenmaal offers gebracht worden om resultaten te boeken, we mogen blij zijn dat er een leger voor ons vecht tenslotte vallen er bij ons alleen maar economische slachtoffers en onze huizen blijven overeind staan, ik zelf ben gepensioneerd, kan me geen horecabezoek meer permitteren, kan mijn kar in de supermarkt ook niet meer vol laden, moet de verwarming laag zetten, als het dat maar is?, graag zelfs, so what!
  • Eric Roeloffzen

    2 jaar geleden
    Waar komt toch die haat vandaan, Poetin wil gewoon zijn eigen terrein terug. Eens zien wat u doet, als uw buurman deze zomer in uw tuin gaat zitten.
  • patrick sabbe

    2 jaar geleden
    Oorlog voeren kost geld aan beide partijen. Het is zeer naief te denken of niet aan te nemen dat we in staat van oorlog zijn met Rusland. Beter geld verliezen dan mensenlevens is uiteraard ook heel correct denken.
  • DIRK VAN DESSEL

    2 jaar geleden
    We gaan vermoedelijk ook tegelijkertijd in ons eigen vlees snijden.