Servais Verherstraeten, kamerfractieleider van CD&V.
Volledig scherm
Servais Verherstraeten, kamerfractieleider van CD&V. © BELGA

CD&V wil timing loonindexering voor beroepsgroepen gelijkschakelen

CD&V is ervoor gewonnen om de timing van de loonindexering voor verschillende beroepsgroepen gelijk te schakelen in tijden van hyperinflatie. Dat zei Kamerfractieleider Servais Verherstraeten donderdag tijdens het vragenuurtje in de Kamer.

29 reacties

  • Filip Vanlaeken

    1 jaar geleden
    De inglatie is een gevolg van een absurb energieprijsmechanisme gebaseerd op gas ipv vraag en aanbod. En van allerhande taksen en accijnzen die daar nog eens bovenop komen. Pak het probleem aan ipv de symptomen. In Brussel zou beter het iq enigzins aan inflatie onderhevig zijn, maar het verkeert in een diepe crisis.
  • Vincent Henry

    1 jaar geleden
    En die uitschakelen voor ministers, parlementsleden, senators, gouverneurs, deputées?
  • Erwin Luyten

    1 jaar geleden
    Netto indexverhoging is ongeveer 1,3%. En zoals Gust zegt, waarom niet direct de maand er na? Pak het probleem bij de wortel aan, dan moet er niet gediscussieerd worden over indexeringen! Er zijn redenen waarom de index steeds wordt overschreden
  • Wesley Kenis

    1 jaar geleden
    Het huidige systeem is gewoon zchq dalig: profiteurs en ambtenaren krijgen het direkt (bovenop alle andere voordelen die ae al krikgen) en de werkende moeten steeds wachten...en wanneer worden de indexsprongen steeds aangekondigd...juist ja NA. Dat dd 1e groep het al gekregen heeft en VOOR de 2e groep die gaat krijgen in de naam van "concurrentie positie"...eigen zak eerst, en daardoor is werken ook alles behalve lopend geworden: de indexsprong verkleint dat gat te sterk)
  • Kristof Van Humbeeck

    1 jaar geleden
    Weer zijn er die roepen dat lagere lonen en minumlonen meer moeten krijgen en gemiddelde en hogere lonen minder index. Vergeet niet dat gemiddelde lonen en hogere lonen ook meer taksen betalen en sociale bijdrage. Laagste lonen en niet werkenden hebben al tal van andere voordelen zoals sociale woningen en sociaal tarief waar anderen volle pot betalen. Wat met mensen die een gemiddeld loon hebben en slechts 1 werkt. 2x gestraft. Middenklasse en hoge lonen geven ook meer uit voor de economie