Photonews/Klaas De Scheirder
Volledig scherm
PREMIUM
© Photonews/Klaas De Scheirder

Van Hof van Cleve tot Sportpaleis, 6 horecaondernemers over hun energiefactuur: “Amper acht maanden open en al 21.000 euro moeten bijbetalen. Dat kan toch niet?”

Na twee jaar corona-ellende zaten veel horecaondernemers al flink op hun tandvlees, maar nu raken ze echt van de regen in de drop. Zes stemmen uit de horeca over hun torenhoge energiefactuur. “We besparen waar we kunnen: frigo’s samenvoegen en de lichten pas aan als het echt nodig is, maar zelfs dan besparen we nog geen 50 euro op een maand.”

146 reacties

  • Marie Rose Van der Haeghen

    1 jaar geleden
    P.G . moet zeker niet klagen ,als je daar met 2 gaat eten ben je meer dan 1000 euro kwijt en het zit er alle dagen vol !
  • Annick Vandenbrande

    1 jaar geleden
    Hoeveel voedingswaarde zit er eigenlijk in zo'n 'schilderij' op je bord? Achteraf nog ne friet met stoofvlees gaan eten, al echt meegemaakt.
  • Guido van driel

    1 jaar geleden
    Lekker vers zelf koken. Van alles uitproberen, creatief zijn. Seizoensprodukten kopen en uiteraard een lekker wijntje aan democratische prijzen. Ver weg van die opgefokte toestanden in restaurants incluisief de schandelijk dure wijnkaart.
  • Guy Deckers

    1 jaar geleden
    Een paar voorbeelden : Hof van Cleve : Balans per eind 2021. Eigen Vermogen : 3,8 mio, Netto Winst : 953000 euro. Tweede voorbeeld : Sportpaleis : Eigen Vermogen : 25 mio, Vorst Nationaal : EV 11,6 mio
  • Luc Devriese

    1 jaar geleden
    Voor de gewone mensen is ook alles veel duurder geworden dus dat ze hun prijzen maar verhogen, straks zal het zichzelf wel verbieden om op restaurant te gaan