©  BELGA

Geen zieke Jan Vertonghen bij Anderlecht in Conference League, tegenstander West Ham gooit elftal door elkaar

RSC Anderlecht-coach Felice Mazzu heeft zijn opstelling bekendgemaakt voor het duel tegen West Ham United, donderdag (18.45 uur) in het Lotto Park op de derde speeldag van groep B in de Conference League. Recordinternational Jan Vertonghen is de opvallende afwezige in de startelf en zit op de bank. Hij is ziek. Mazzu kiest voor Yari Verschaeren in de aanval naast Fabio Silva.

Bron: BELGA

LIVE.Volg hier LIVE Anderlecht-West Ham!

“Jan had bijna overal zeer”

Voor doelman en kapitein Hendrik Van Crombrugge heeft Mazzu vertrouwen in een driemansdefensie met Zeno Debast, Wesley Hoedt en Hannes Delcroix, die Vertonghen vervangt. “Jan kwam vandaag ziek aan op de club”, verduidelijkte coach Felice Mazzu. “Hij was erg verzwakt en had bijna overal zeer. Het had dus geen zin om hem te laten voetballen vandaag.”

Michael Murillo op rechts en Francis Amuzu op links bezetten de flanken. Centraal op het middenveld staan Majeed Ashimeru, Amadou Diawara en Kristian Arnstad. Vooraan starten Verschaeren en Fabio Silva. Op de bank vinden we de 17-jarige Lucas Stassin terug, die bij de RSCA Futures 6 doelpunten op 7 wedstrijden maakte in de Challenger Pro League. Ook Lior Refaelov en Sebastiano Esposito zitten op de bank.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bij West Ham kiest coach David Moyes ervoor om zijn elftal door elkaar te gooien voor deze wedstrijd. Slechts twee spelers in de opstelling, verdediger Craig Dawson en flankspeler Jarrod Bowen, stonden zaterdag in de basis tegen Wolverhampton (2-0 winst). Alphonse Areola staat in doel bij de ‘Hammers’. Dawson krijgt kapitein Angelo Ogbonna centraal naast zich in de verdediging, terwijl Vladimir Coufal op rechts en Ben Johnson op links de backs zijn, volgens de 4-3-3 opstelling die de UEFA aankondigt. Manuel Lanzini, Flynn Downes en Emerson vormen het middenveld. Het aanvallend trio bestaat uit Bowen, Michail Antonio et Saïd Benrahma. De gebruikelijke aanvoerder Declan Rice begint samen met Lucas Paqueta, Tomas Soucek en Gianluca Scamacca op de bank.

West Ham staat aan kop in groep B van de Conference League met 6 punten. Anderlecht volgt met 4 punten, voor FCSB (1) en Silkeborg (0), die het donderdag op hetzelfde tijdstip tegen elkaar opnemen in Denemarken.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer