CEO Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen vraagt dringende maatregelen voor cafébazen en restauranthouders om in de energiecrisis het hoofd boven water te kunnen houden.
Volledig scherm
CEO Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen vraagt dringende maatregelen voor cafébazen en restauranthouders om in de energiecrisis het hoofd boven water te kunnen houden. © Photonews/Klaas De Scheirder

60% van cafés en restaurants denkt eraan prijzen te verhogen door duurdere energiefactuur: Horeca Vlaanderen vraagt dringend maatregelen

Wel 57 procent van de horecaondernemers dreigt 2022 af te sluiten met verlies door de exuberante energieprijzen, 17 procent overweegt zelfs hun zaak te sluiten. Bovendien krijgen cafébazen en restauranthouders uit nòg een hoek klappen: 30 procent stelt vast dat ook de vaste klanten meer en meer thuis blijven. Horeca Vlaanderen vraagt dan ook dringende maatregelen: “Kostprijs van niets doen, zal ook groot zijn voor overheid.”

324 reacties

  • Patrick Peeters

    1 jaar geleden
    "Leven" wordt een privilege voor de elite. Met dank aan Europa . . .
  • Leopold Vanhoof

    1 jaar geleden
    Het komt nooit meer goed met de horeca en dat hebben ze zelf voor een groot deel in de hang gewerkt.
  • Vincent Henry

    1 jaar geleden
    Bedrijven: vergeet niet te melden dat jullie meestal een vennootschap hebben en daar betaal je héél weinig belastingen en alle onkosten mag je aftrekken (ook de energie...). En successierechten hoeven jullie als vennootschap ook al niet te betalen (geldt ook voor famiuliale vennootschappen). Wie rijden met Porsche en Range Rover?? Een gewone burger kan niets daarvan.
  • Dick DECOCK

    1 jaar geleden
    voor prijs van 1 pinte op cafe koop ik 3 broden in aldi of lidl
  • Leo Duym

    1 jaar geleden
    Geen steunmaatregelen aan de horeca, maar ook niet aan niet essentiële, energievretende handelszaken, zoals: fitnescentra, bloemenwinkels (permanente koeling in de winkel rond 17°C), ijspistes, sauna, zonnebanken, enzovoort.