.
Volledig scherm
PREMIUM
. © Photo News

ONZE OPINIE. “Ondernemers die bewust coronasteun misbruikt hebben, verdienen geen greintje medelijden”

De Vlaamse overheid heeft ontdekt dat ze tijdens de coronacrisis voor minstens 124 miljoen euro onterechte steun aan ondernemers heeft uitgekeerd. “En dat is nog maar het topje van de ijsberg”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Vlaanderen is terecht erg gul geweest, maar de regering was ook enorm naïef. Nu moet ze een signaal sturen: wie tijdens corona geprofiteerd heeft, zou nooit nog subsidies mogen krijgen.”

38 reacties

  • Nico Callens

    2 jaar geleden
    Moord en brand schreeuwen over ten onrechte aangevraagde subidies, is één zaak. Het zou echter van slecht beleid getuigen indien de regering geen moeite zou doen om die ten onrechte ontvangen subsidies terug te vorderen. Maar dat doet die overheid wel degelijk. Om de subsidies snel te kunnen uitbetalen koos de Vlaamse regering ervoor om eerst de aangevraagde subsidie uit te betalen en pas achteraf controle uit te voeren op de gegrondheid van de aanvraag en dat is een te verrechtvaardigen keuze.
  • Erika De neef

    2 jaar geleden
    @Dirk Berx, gelieve te spreken met kennis van zaken en niet met café praat. Als zelfstandigen betaal ik 5,3% meer sociale bijdragen dan als werknemer. Dus zelfstandigen dragen WEL bij aan dit systeem en krijgen er minimaal uit terug. Mijn vrouw is zelfstandige in bijberoep en betaald sociale bijdrage maar zal er NOOIT iets van trekken. Want Belgie beloont de profiteurs en niet zij die hard werken (zeker links) !
  • alfred cool

    2 jaar geleden
    De ondernemers hé , zeker de groten die met woekerwinsten durven te zeggen dat ze dikke sukkelaars zijn . Veel poen binnenrijven is nog niet genoeg het moet nog meer zijn en dit dan nog op de kap van den gewonen burger en arbeider die ze jarenlang een loonmatiging hebben voorgehouden om nog meer winst te maken. We zien waar den burger er nu mee staat velen kunnen hun hoge energie en andere kosten niet meer betalen met hun gematigd salaris !
  • Ludo Hermans

    2 jaar geleden
    Waarom wordt dat niet gecontroleerd zoals men dat dagelijks doet met ons spaarboekje?
  • J. Platsteen

    2 jaar geleden
    Hoog tijd om een opsporing cel fraude met verregaande bevoegdheden op te richten. Met ruime personeelsbezetting zoals ITers maar ook inspecteurs, Stop het aanhoudende profitariaat. Maak jacht op fraudeurs. Straf de schuldigen met effectieve gevangenisstraffen en verbeurdverklaringen van alle eigendommen zoals bv. in de VS. En voor iedereen, van multimiljardair tot OCMWtrekker.