Speedpedelec-gebruikers Filip Gosselé en Eric Druyts.
Volledig scherm
PREMIUM
Speedpedelec-gebruikers Filip Gosselé en Eric Druyts. © Pieter-Jan Vanstockstraeten, Photonews

Na het dodelijke ongeval in Genk: ook Eric en Filip gebruiken een speedpedelec. “Maar na twee ongevallen houd ik me nu sneller in”

Het dodelijke ongeval in Genk raakt hen, zeggen ze. Maar voor Filip (57) en Eric (62) biedt de speedpedelec wel al jaren het beste van vele werelden. Ze raken snel op kantoor én houden spieren en gewrichten soepel. “Maar het gebrek aan infrastructuur is geen excuus om n’importe quoi te doen”, vinden ze.

70 reacties

  • Mario Tersago

    2 jaar geleden
    Cowboys heb je op de fiets, naast de fiets en in de wagen. Ik ben als fietser, geen voorstander van speedpedelecs op het fietspad. Echter als iedereen een beetje begripvol en hoffelijk, de wetten regels volgt is er mijn inziens geen probleem.
  • Roger Declercq

    2 jaar geleden
    Er bestaat maar één oplossing: alle speedpedelec's verbieden en uit het verkeer halen.
  • Joery Hermans

    2 jaar geleden
    'k Heb nog nooit ne speedpedelec tegen 25km/u weten rijden. Ze kicken op de snelheid en die hoort nu eenmaal ni thuis op een fietspad en anticiperen doen ze hier nooit. 't Zijn cowboys die hun stalen ros ni altijd even goe onder controle weten te houden.
  • Veronica Voorhelst

    2 jaar geleden
    ik heb al veel zotte toeren zien uithalen met speed pedelecs en koersfietsen onderweg naar mijn werk
  • Frank Van Gucht

    2 jaar geleden
    Ik rij met elektrische fiets en vind 25 km te traag MAAR 40 km te snel. Daarom wordt er bv in Duitsland voor gepleid om een elektrische fiest tot 30 km/uur af te stellen dan heb je geen echte spedelecs meer nodig. Ook zolang de fiespaden niet aangepast zijn beter dat deze spedelecs sowieso op straat moeten rijden en niet op de fietspaden of fietsautostrades het verschil in snelheid is gewoon te groot.