Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) deed zijn uitspraak op de dag dat de Vlaamse Stichting Verkeerskunde een nieuwe campagne tegen te snel rijden lanceerde.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) deed zijn uitspraak op de dag dat de Vlaamse Stichting Verkeerskunde een nieuwe campagne tegen te snel rijden lanceerde. © Belga/Vlaamse Stichting Verkeerskunde

ANALYSE. “Niemand eist perfecte politici. Maar in het verkeer moeten ze extra proper zijn”

Wat wou Jan Jambon bereiken, bij Gert Verhulst? Laten zien dat hij ook maar een mens is? Een eerlijke mens, bovendien? Over veel onderwerpen zou dat charmeren, maar niet als het over te snel rijden gaat. Een minister-president moet daarin de regels volgen, punt. “Bespaar mij evenwel het ‘schaam u!’- geroep van links, alsook de eis om excuses”, aldus onze reporter Nadine Van Der Linden.

20 reacties

  • Daniel Van Buggenhout

    2 jaar geleden
    Ze staan dus werkelijk boven de wet , en dan verwacht dat men daar op gaat stemmen .
  • Robert Boxtaele

    2 jaar geleden
    Hij die zonder zonde is werpe de eerste steen... 😏
  • Roger Vanthillo

    2 jaar geleden
    Wat wordt dit fait-divers weer uitgemolken door bepaalde media. Op de openbare regeringszender kwam het ter sprake in Terzake, De Afspraak, Het Journaal en prominent op hun site. Wat een hypocrisie. 't Is goed in eigen hert te kijken, nog even voor het slapen gaan.
  • Herman Janssens

    2 jaar geleden
    Politiek strategisch dom van Jan. Hij had niet zo eerlijk mogen zijn, want zijn politieke tegenstanders en hun nalopers zijn het gewoon om met leugens te leven.
  • Hubert Vanmechelen

    2 jaar geleden
    De uitspraak van Jambon is een aanfluiting van de voorbeeldfunctie ! Het is niet omdat hij ook maar een mens is dat je zijn woorden onder de noemer eerlijkheid mag plaatsen. Eerder onder de noemer arrogantie of zijn we het dat heb jij niet te bepalen al vergeten ?