Wakkere bakker heeft verrassende hobby: “Iedereen vraagt ernaar”

© VUM

Bakker Hans Scherpereel maakt in zijn bakkerij nu ook allerlei verse pasta’s. Het begon bescheiden voor zijn Italiaanse vrienden en schoonfamilie, maar al snel groeide het succes van zijn bereidingen. “Zelfs een delicatessenzaak vraagt ernaar.”

Dirk Ververs

Naast een groot gesneden brood, een confituurtaartje of een zak pistolets kunt u bij Hans Scherpereel van bakkerij Anselmo in de Chalmetlaan nu ook verse pasta kopen. Die maakt hij overdag met verse producten als bloem, griesmeel van durumtarwe en eieren. Hans volgt het recept van Nonna Marianna, de Italiaanse overgrootmoeder van zijn echtgenote.

Crisis

“In Italië zijn heel wat bakkers omwille van de crisis ook verse pasta’s gaan maken en verkopen”, vertelt Hans. “Ik vond het gewoon leuk om af en toe pasta te maken voor mijn Italiaanse vrienden en schoonfamilie. In mijn bakkerij was het juiste werkmateriaal, zoals kneders en werktafels, toch al aanwezig.”

Maar de pasta’s bleken zo’n groot succes, dat Hans besliste om uit te breiden. Hij kocht enkele machines en maakt nu dagelijks spaghetti, tagliatelle, caserecci of macaroni.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen