© MVN

© mvn

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Verzekeraar moet 124.000 euro aan vrouw “die komedie speelde”

De Brugse politierechtbank heeft een 53-jarige vrouw uit Knokke-Heist een schadevergoeding van 124.000 euro toegekend. De vrouw had 1 miljoen euro gevraagd, maar de verzekeraar vond 20.000 euro voldoende. De rechter oordeelde dat niet alle gezondheidsproblemen van het slachtoffer veroorzaakt werden door het ongeval.

Patricia Vantorre uit Knokke-Heist werd in 2009 gegrepen door een auto. Daarbij liep ze onder andere een hersenschudding, een whiplash, een schedelbasisbloeding en een hypofyseletsel op. Later bleek het slachtoffer ook aan andere aandoeningen te lijden, zoals een blijvend hersenletsel en geheugen-, evenwicht- en concentratiestoornissen.

Maar daar knelt het schoentje, want volgens de deskundigen van de verzekeraar is het niet bewezen dat die bijkomende problemen veroorzaakt zijn door het verkeersongeval. “Het onderzoek wees uit dat ze deels komedie speelt”, klonk het bij Axa Verzekeringen.”

Daarnaast vinden de experts dat de vrouw eigenlijk slechts voor zeven procent arbeidsongeschikt is. De rechter stelde vast dat er een frappant verschil is tussen de verslagen van de experts en die van de artsen van Vantorre. Die twijfel leidt ertoe dat de claim van 1 miljoen euro niet integraal toegekend kon worden.

Anderzijds erkent de politierechter de complexe gezondheidstoestand van het slachtoffer. Daarom werd een fors hoger bedrag toegekend dan de door de verzekeringen voorgestelde 20.000 euro. Voor de morele schade krijgt Vantorre 85.000 euro. Voor de huishoudelijke ongeschiktheid en de geleden pijn werden respectievelijk 15.000 en 8.600 euro toegekend. De materiële schadeclaim was volgens de politierechter niet voldoende onderbouwd.

In totaal kreeg de vrouw uit Knokke-Heist 124.046 euro toegewezen. Door de procedurekosten en de interesten zal dat bedrag oplopen tot ongeveer 165.000 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER