© BELGA

Daar is de lente: volgende week tot 21 graden

De lente is in het land, dit weekend voelt het nog wat fris aan met temperaturen tot 14 graden, maar volgende week steekt de zon nog een tandje bij en wordt het warmer.

Zaterdag wordt het zonnig met maxima van 11 tot 14 graden, maar een onaangename noordoostenwind doet het een stuk frisser aanvoelen. Zondag wordt het, na een lokaal grijze start, overal zonnig met minder wind. Volgende week wordt het droog, vaak zonnig en geleidelijk warmer met donderdag temperaturen tot mogelijk 21 graden, voorspelt het KMI.

Zaterdagavond en -nacht is het overwegend helder of licht bewolkt. In het tweede deel van de nacht kan, vooral in het noorden van het land, lage bewolking gevormd worden. De minima liggen tussen lokaal 1 graad in Hoog- België en 5 graden aan de kust. De noordoostenwind is nog steeds matig, soms zelfs vrij krachtig aan de kust.

Zondag zorgen lage wolken mogelijk voor een grijze start in het noorden van het land. Later wordt het overal zonnig met af en toe enkele hoge wolken. Het kwik stijgt tot 13 à 14 graden in Laag- en Midden-België en tot 9 of 10 graden in de Hoge Venen. Er staat een zwakke tot matige wind uit het noordoosten.

Maandag wordt het mooi en zonnig. Van dinsdag tot donderdag kunnen we genieten van rustig weer met zonnige perioden afgewisseld met wolkenvelden. Erg zachte maxima versterken het lentegevoel: 17 graden en meer in de loop van de week. Aan de kust kan een lichte zeebries opsteken.

Vrijdag trekt waarschijnlijk een Atlantische storing van west naar oost over het land met regen en buien, en wordt het minder zacht met maxima rond 14 graden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer