Zware ochtendspits: “Blijf weg uit Antwerpen”, ook fileleed rond Brussel

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Door verschillende ongevallen ter hoogte van Sint-Stevens-Woluwe is het zowel op de Brusselse binnenring als vanuit Leuven lang aanschuiven. Ook de buitenring van Antwerpen zit momenteel muurvast door een ongeval in Antwerpen-Oost. “Blijf er weg”, klinkt het bij het Vlaams verkeerscentrum.

jdb

Door een ongeval met drie voertuigen ter hoogte Antwerpen-Oost, aan de aansluiting met de E313, zijn er twee rijstroken versperd. Vanop verschillende snelwegen richting Antwerpen lang aanschuiven.

Zo staat er op de E17 al een file van parking Kruibeke, schuif je al aan vanop het viaduct in Wilrijk en moet je op de E19 al stevig vertragen vanaf Kontich.

Wie richting Nederland moet, kan wel nog omrijden via de Liefkenshoektunnel. Die is momenteel tolvrij gemaakt. “Maar wie niet in of rond Antwerpen moet zijn, blijft daar voorlopig best weg”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams verkeerscentrum.

Gevallen motorrijder

Ook rond Brussel is het een ellendige ochtendspits. Door een stilstaande vrachtwagen ter hoogte van het knooppunt Sint-Stevens-Woluwe was er op een bepaald tot anderhalf uur wachttijd voor wie vanop de E313 uit Leuven en Tienen kwam.

Even later zag ook de binnenring van Brussel rood. Ter hoogte van hetzelfde knooppunt kwam een motorrijder ten val, waardoor 1 rijstrook moest worden afgesloten. Op de Brusselse binnenring is het daardoor al aanschuiven vanaf Groot-Bijgaarden tot Sint-Stevens Woluwe.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen