© MH

Topman Luikse luchthaven staat kwart van zijn jaarloon af

De topman van de Luikse luchthaven, Luc Partoune, doet afstand van een deel van zijn loon. Dat heeft het directiecomité van de luchthaven dinsdagochtend beslist, op vraag van Partoune zelf. Volgens Christian Delcourt, de woordvoerder van de luchthaven, daalt het jaarloon van de directeur met een bedrag van ongeveer 110.000 euro, tot een salaris van ruim 300.000 euro per jaar. De luchthavendirecteur wordt samen met de voorzitter van Liège Airport vervolgd in een zaak rond de verduistering van publiek geld.

Volgens cijfers van de krant L’Echo, die de Luikse luchthaven niet betwist, heeft Luc Partoune vorig jaar iets meer dan 420.000 euro verdiend. “Wat hij verdient werd lang geleden al vastgelegd door de aandeelhouders, maar gezien de huidige context, vond mijnheer Partoune het opportuun om zijn verloning te laten verlagen”, klink het bij de luchthaven.

Het jaarloon van de luchthavendirecteur verlaagt volgens Delcourt met een bedrag dat rond de 110.000 euro schommelt, om tot een jaarlijks salaris van 300.000 tot 310.000 euro te komen. Volgens de woordvoerder stelt Partoune zich daarmee in regel met een decreet dat dateert van november 2016 rond de verloning van overheidsfunctionarissen.

Luc Partoune en José Happart, de voorzitter van Liège Airport, worden door de rechtbank van Luik vervolgd in een dossier rond de verduistering van publieke fondsen. Happart wordt verweten zijn invloed gebruikt te hebben om Luikse ondernemers te bevoordelen. Partoune wordt ervan verdacht publiek geld gebruikt te hebben voor goederen voor privédoeleinden.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer