Transgender man deelt opvallende voor- en na-foto’s

De Amerikaanse muzikant Jaimie Wilson werd twintig jaar geleden geboren als een vrouw. Gedurende achttien jaar verplichtte hij zichzelf om als een meisje door het leven te gaan, maar diep vanbinnen wilde hij een man zijn. Vandaag heeft hij zijn grootste droom verwezenlijkt en deelt hij een krachtige boodschap voor transgenders bij een voor- en na-foto op Instagram.

vwh

“Beoordeel een boek niet op basis van de cover”, schrijft de jongeman aan het begin van zijn bericht waarin hij de lange weg die veel transgenders afleggen beschrijft. Hij plaatst een compilatiefoto van zichzelf als vrouw en als man met één reden: dat je niet aan een persoon kunt zien of hij al dan niet transgender is.

“Er bestaat geen test om te bewijzen dat je transgender bent en je moet ook niemands toestemming te hebben om je zo te voelen. In dit leven draait het erom dat je jezelf vindt en jezelf bent. Niemand bewandelt dezelfde weg daar naartoe, dus stop met jezelf te vergelijken met anderen”, staat er.

Stop de stereotyperingJaimie gaat ook dieper in op zijn persoonlijke situatie. “Toen ik ervoor uitkwam dat ik transgender ben, weigerden mensen te geloven dat ik een man ben omdat ik me achttien jaar als een vrouw had gedragen. Maar met deze post wil ik aantonen dat de looks van iemand niets zeggen. Als iemand het lef heeft verzameld om je te vertellen dat ze transgender, homo of biseksueel zijn: geloof die persoon en wees er voor hem of haar. Stereotypes zijn er om doorbroken te worden.

Geen familie meerDe boodschap komt aan: meer dan 32.000 mensen hebben zijn foto geliket op Instagram en het regent positieve reacties. Er zit ook een keerzijde aan zijn verhaal. Toen hij uit de kast kwam als transgender, heeft zijn familie hem de rug toegekeerd. “Mijn coming out was zowel de beste als slechtste dag van mijn leven tot nu toe. Ik mis familie in mijn leven en vooral trotse ouders. Maar weet je wat ik niet mis? Slapeloze nachten waarin ik lag te worstelen met mijn gevoelens. En mezelf verstoppen, dat mis ik ook niet”, liet hij eerder weten via Facebook.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer