1,2 miljoen toeristen verwacht aan zee, maar nergens strandredders

© jve

Provinciebedrijf Westtoer verwacht de komende paasvakantie aan de kust niet minder dan 1,2 miljoen dagjestoeristen en hotelbezettingen met pieken tot tachtig procent. Opvallend: nergens worden redders ingezet en dus geldt er een algemeen zwemverbod, al zorgt Blankenberge misschien voor een uitzondering. “De temperatuur van het water houdt gezondheidsrisico's in”, zegt het IKWV.

Junior Verbeeke

Westtoer verwacht een succesvolle paasvakantie voor onze Belgische kust met niet minder dan 1,2 miljoen dagtoeristen. Bij de hotels lopen de boekingen alvast vlot binnen door het voorspelde zachte weer. Tijdens de weekends kan de bezetting oplopen tot meer dan tachtig procent, zeker tijdens het verlengde paasweekend.

Meer dan ooit zet Westtoer in op het aantrekken van Franstalige Belgen. Daarvoor organiseerde het al promocampagnes onder de taalgrens. “Onze dynamische regio onderscheidt zich meer dan ooit als een topbestemming voor de vier seizoenen”, aldus Franky De Block (SP.A), gedeputeerde en voorzitter Westtoer. “De paasvakantie is voor velen een jaarlijkse afspraak met de zee. Dat geldt ook voor de Franstalige Belgen.”

Vooral in de hotelsector wordt reikhalzend uitgekeken naar de paasvakantie. “De paasvakantie valt iets later dan in 2016. De boekingen verlopen goed”, zegt Francis Bosschem, voorzitter van vzw Kusthotels.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen