Echte "The Big Lebowski" is overleden

David Huddleston, een Amerikaanse acteur die de rol van "The Big Lebowski" speelde in de gelijknamige cultfilm, is op 85-jarige leeftijd overleden in de stad Santa Fe. Dat meldt zijn vrouw aan de Los Angeles Times. Huddleston is gestorven aan een nier- en hartaandoening.
©GramercyPictures/Courtesy Everett Collection

Door zijn forse lichaamsbouw vertolkte Huddleston vaak harde, misdadige personages. In "The Big Lebowski", waar hij slechts in enkele scènes te zien was, speelde hij een miljonair die door misdadigers met een andere Lebowski (Jeff Bridges) verward werd.

Voor "The Big Lebowski" speelde Huddleston mee in vele tv-series zoals "Gilmore girls" en "The West Wing". Op het witte doek was hij te zien in "Blazing saddles" (1974), "Santa Claus: the movie" (1985) en de remake van "The roducers" (2005).

Zijn vrouw vertelde de Los Angeles Times dat de acteur zelf bijzonder fier was op zijn vertolking in de Broadway-productie van "1776", waarin hij de rol van Benjamin Franklin speelde.

Huddleston werd geboren in Virginia en zat nog een tijd in het leger, voor hij in New York aan een toneelopleiding begon.

Meest gelezen