Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Met de paashaas aan tafel: zoete worteltaart

Wortelen zijn van nature zoet en dus ideaal voor gebak. Deze hartige, romige worteltaart is klaar in een hazenwip!

Wat heb je nodig:
200 g wortelen
200 g gesmolten boter
150 g suiker
80 g walnoten, gehakt
2 eieren
200 g bloem
1 el bakpoeder
zout
120 g roomkaas
8 g vanillesuiker

Zo maak je het:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de wortelen fijn. 
Stap 2: Meng de suiker en de eieren onder de wortelen. Voeg het bakpoeder, de gesmolten boter, de helft van de noten en een snufje zout toe. Meng er de bloem onder.
Stap 3: Giet het beslag in een beboterde taartvorm en zet 40 minuten in de oven.
Stap 4: Meng de roomkaas en de vanillesuiker door elkaar. Haal de taart uit de oven, laat afkoelen, besmeer de bovenkant met de roomkaas en bestrooi met de resterende noten.

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel