“De dwerg”, crimineel van de Belgische ‘Most Wanted’-lijst, opgepakt

© fedpol

Aza Petrovic, een crimineel die op de ‘Most Wanted’-lijst van de federale politie stond, is vrijdagochtend opgepakt in Mont-sur-Marchienne (bij Charleroi). Petrovic, bijgenaamd ‘De Dwerg’, werd gezocht voor een brutale homejacking, waarbij de slachtoffers blijvende fysieke schade opliepen.

mtm

De voormalige Joegoslaaf Aza Petrovic (30), bijgenaamd “De Dwerg”, werd op 10 oktober 2016 tot een gevangenisstraf van zes jaar veroordeeld door de correctionele rechtbank van Henegouwen wegens diefstal met geweld en gijzeling. Maar hij bleef echter voortvluchtig tot nu. Na zich maandenlang bij zijn ouders te hebben verscholen, werd hij vrijdagochtend opgepakt. De advocaat van Petrovic tekende intussen beroep aan tegen het vonnis, dat bij verstek werd uitgesproken.

Op 11 juni 2014 drongen vijf gewapende en gemaskerde criminelen de woning binnen van een echtpaar in La Louvière. De slachtoffers werden gekneveld, een prop in de mond geduwd en met de dood bedreigd om al hun geld af te geven. De daders stalen hun Mercedes, de bankkaarten en hun juwelen.

Aza Petrovic nam deel aan de raid en zijn taak bestond erin om de omgeving, het huis en de gewoontes van het echtpaar vooraf te observeren en bij de uitvoering ervan de bewaking te verzekeren. De slachtoffers zijn door die gewelddaden blijvend fysisch gehandicapt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen