Vrachtwagenchauffeur sterft na ongeval op E40: snelweg vrijgemaakt

© hsb

Bij het ongeval op de E40 tussen Brussel en Leuven, waarbij een vrachtwagen door de middenberm is gegaan, is één dodelijk slachtoffer gevallen. Het gaat om de vrachtwagenchauffeur, zo meldt de Leuvense brandweer. Gewonden zouden er niet gevallen zijn. De juiste oorzaak en omstandigheden van het ongeval zijn nog niet duidelijk.

evg, hsb, cma

Uit de beelden van de verkeerscamera’s die boven de E40 hangen blijkt dat de vrachtwagen over een afstand van twee kilometer heen en weer slingerde en gevaarlijk dicht in de buurt van de middenberm kwam.

(Lees verder onder het filmpje.)

Bestuurder overleden

Op een gegeven moment ging het gevaarte volledig naar rechts, de graskant in naast de snelweg, waarna de vrachtwagen een zware bocht naar links maakte en door de middenberm ging. De hulpdiensten vermoeden, op basis van de camerabeelden, dat de bestuurder onwel werd. De man overleefde de zware crash niet.

Snelweg vrijgemaaktOp de E40 tussen Brussel en Leuven is de snelweg ter hoogte van Everberg vrijgemaakt in de richting van Luik. In de richting van Brussel blijven voorlopig wel nog steeds drie rijstroken versperd. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. De files zijn intussen wel al flink geslonken.

Pas rond 19.30 uur konden de takelwerkzaamheden beginnen, waardoor er gedurende de hele avondspits grote hinder was. Richting Brussel was en is nog steeds slechts 1 rijstrook beschikbaar, naar Luik kon het verkeer urenlang enkel over 2 rijstroken. Eén en ander zorgde voor lange files in beide richtingen. Rond 21.45 uur waren die al flink geslonken en was het enkel in de richting van Brussel nog aanschuiven vanaf Heverlee.

© Verkeerscentrum

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen