Geniet van het weekend, volgende week wordt opnieuw nat

Het wordt een vrij warm en zonnig weekend, met zondag tot 25 graden in het binnenland. Vanaf maandag krijgen we opnieuw veel regen en de temperaturen worden ook gevoelig frisser. Pas volgende week vrijdag is er opnieuw beterschap.

Vanmiddag wordt wisselend bewolkt met hier en daar een bui. Vanaf de kust komen er geleidelijk bredere opklaringen, bij maxima van 17 graden in Hoog-BelgiĆ« tot 22 graden in de Kempen.Ā Er staat een zwakke tot matige noordwestenwind.Ā In het zuidoosten van het land kan nog een bui vallen. Vannacht is het droog met soms brede opklaringen en minima van 10 tot 15 graden.

Morgen is het wisselend bewolkt met opklaringen, maar tijdelijk ook veel wolken met kans op enkele buien. 's Namiddags wordt het, bij maxima tussen 18 en 22 graden, geleidelijk zonniger vanaf het noordwesten. Morgenavond- en nacht is het overal droog en wordt het meestal lichtbewolkt tot helder.

Een uitloper van een hogedrukggebied zorgt zondag voor vrij warm en vrij mooi weer met, vooral in de voormiddag, veel zon. Na de middag komen vanaf het westen meer wolkenvelden het land in, maar het blijft meestal droog. De maxima schommelen tussen 21 graden in de Ardennen en 25 graden in het binnenland.

Maandag is het meestal bewolkt en winderig. In de loop van de dag kan er al wat regen vallen en, vooral in het zuiden, ook buien. De maxima dalen, tot 17 Ć  21 graden.

Ook dinsdag trekt nog een regenzone voorbij en daarna komen we in koele en onstabiele, van oorsprong polaire, oceaanlucht terecht.

Vooral woensdag en donderdag verwachten we een aantal stevige buien met kans op onweer. De temperaturen nemen een flinke duik met overdag waarden tussen 14 en 19 graden. 's Nachts zijn er soms brede opklaringen en verwachten we minima tussen 5 graden in de Ardennen en 12 graden aan zee.

Volgende week vrijdag wordt rustiger, stabieler en zachter weer verwacht, met temperaturen op vele plaatsen boven de 20 graden.

Meest gelezen