Brussel tegen bedelaars: “Toeristen krijgen geen fraai beeld”

© if

Wie even rondloopt in Brussel, komt in de regel iemand tegen die om geld vraagt. De Brusselse politici ook, en ze zijn het beu. Gemeenteraardslid Bianca Debaets (CD&V) pleit voor een actieplan, schepen Els Ampe (Open VLD) zet druk op de procureur.

Yves Coudron

“Het aantal bedelaars op en rond de centrale lanen wordt alsmaar groter”, aldus Debaets. “Samen met de algemene troosteloze toestand van die lanen - de beloofde werkzaamheden om die te verfraaien, blijven uit - versterkt dat het gevoel van onveiligheid in het centrum. De bewoners zien de overlast met lede ogen aan. Toeristen en bezoekers krijgen door de bedelaars en rondhangende dronkaards geen fraai beeld van onze hoofdstad.”

Debaets pleit voor een actieplan. “De politie moet meer aandacht hebben voor bedelarij en rondhangende dronkaards. Indien mensen worden lastiggevallen of er op een storende manier wordt gebedeld, moeten de agenten die mensen meenemen voor verhoor, en hen nadien naar een daklozencentrum of sociale dienst brengen waar ze zorg en begeleiding krijgen. Door het GAS-reglement aan te passen, kunnen we optreden tegen bedelarij.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen