© Instagram

Nainggolan bijt van zich af: “Agent die dat rondbazuint, zal problemen krijgen”

Radja Nainggolan ontkent dat hij de ochtend na de interland België-Griekenland door de politie uit het verkeer werd gehaald. Nainggolan reageerde woensdagmorgen al met een Instagramfoto en deed ’s middags nogmaals zijn verhaal aan Radio 1. “Die agent hebben normaal beroepsgeheim. Ik heb zijn naam, het zal zijn probleem worden nu”.

jtp/mige

“In de kranten werd er geschreven dat ik achter het stuur zat toen we werden tegengehouden, maar we stonden toen al stil met een platte band. Ik ging achter het stuur zitten nadat we de band controleerden. Mijn vriend die reed, was toen al naar huis gewandeld. Om zijn auto te halen en ons bij het dichtstbijzijnde hotel af te zetten”, doet Nainggolan zijn verhaal aan Radio 1.

“Ik heb moeten blazen ja, maar de waarden waren niet zo hoog als geschreven staat. Ik heb de bewijzen hier bij mij. Mijn rijbewijs werd niet ingetrokken omdat we toen al stilstonden. Daarom was er geen bewijs dat ik aan het rijden was, en daarom plaatste ik die foto op Instagram.

Niet tot 7 uur

“De politie heeft me gevraagd om mee te werken en dat heb ik ook gedaan. Ik heb geblazen en 1.200 euro betaald. Ik zat wel net boven het maximum toegelaten maar die 2 promille is overdreven. Ik was ook niet tot 7 uur aan het feest. Mijn vriend is zijn auto gaan halen en heeft me daarna opgepikt. Hij heeft me naar het hotel gebracht en daar zijn bewijzen van. De U19 zat er toevallig.”

Nainggolan kan trouwens niet lachen met het gelekte verhaal. “Normaal gezien heeft de politie toch beroepsgeheim? Ik heb de naam van de man die dit verhaal heeft rondgebazuind. Het zal zijn probleem worden nu. Dit is een schending van mijn privacy, ik zal uiteraard een klacht indienen.”

 

??

Een bericht gedeeld door Radja Nainggolan (@radjaclanainggolan) op

KBVB wacht af

"De KBVB wil eerst eventuele feiten vaststellen, waarna afhankelijk van de inhoud daarvan een interne procedure kan worden opgestart om tot een besluit te komen. Nadien volgt een eventuele communicatie", zo laat de Koninklijke Belgische Voetbalbond weten nadat verschillende media dinsdag meldden dat Rode Duivel Radja Nainggolan zondagochtend 26 maart in Sint-Niklaas een onmiddellijke inning heeft betaald wegens alcoholintoxicatie achter het stuur.

Politie

Gevraagd om een reactie, zegt de politie van Sint-Niklaas net omwille van de privacy geen informatie te kunnen verstrekken, noch bevestigen of ontkennen dat de feiten plaatsvonden. Het parket van Oost-Vlaanderen zegt in dossiers van verkeersovertredingen nooit te communiceren, en alleen maar bij verkeersongevallen een overweging te maken.

MEER OVER DE RODE DUIVELS