Brand legt treinverkeer in Brussel lam

© BELGA

Door een brand op een werktrein ter hoogte van het station Brussel-Centraal, is het treinverkeer tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid in beide richtingen onderbroken sinds 05.15 uur. Dat meldt woordvoerder van spoorwegnetbeheerder Infrabel Frederic Petit. Twee sporen zijn weer vrijgegeven, maar het station Brussel-Centraal blijft dicht. De metro is wel weer toegankelijk.

Twee sporen zijn intussen vrijgegeven, waardoor sommige treinen al opnieuw langs de noordzuid-verbinding kunnen passeren. Dat melden Frédéric Petit van spoorbeheerder Infrabel en zijn NMBS-collega Bart Crols. De gemiddelde vertraging bedraagt nog steeds twintig à veertig minuten, met uitschieters naar meer.

"Tijdens werken aan het spoor is rookontwikkeling ontstaan op een werktrein ter hoogte van Brussel-Centraal. De brand was snel onder controle, maar omdat er rookontwikkeling was, is het station tot nader order niet toegankelijk", aldus Petit.De treinen worden omgeleid via het westelijk ringspoor (Brussel-Zuid, Simonis, Brussel-West, Jette) of worden beperkt tot Brussel-Noord of Brussel-Zuid, waar de reizigers kunnen overstappen op de metro, bus of tram.

Het is nog niet duidelijk hoe lang het treinverkeer onderbroken zal zijn. "De rook wordt momenteel weggezogen, we moeten wachten tot de brandweer de toelating geeft om het treinverkeer opnieuw op gang te trekken", zegt Petit iets na 06.00 uur.Het metrostation aan Brussel-Centraal was ook even gesloten op politiebevel, maar is intussen weer toegankelijk, zo meldt de MIVB op Twitter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen