Twintiger die Noah (16) doodreed en wegvluchtte, krijgt rijverbod en moet naar de cel

Maxim D., de twintiger uit Haacht die bijna 2 jaar geleden de zestienjarige Noah Mortier doodreed, is veroordeeld tot een rijverbod van vijf jaar. Hij moet ook twee jaar naar de cel.

lbo

In de Stationsstraat in Haacht werd Noah Mortier op 21 augustus 2015 van zijn fiets gereden door Maxim D., die er na de feiten vandoor ging. Noah overleed in het ziekenhuis. Zijn kameraad Siemen V.S., die toen vijftien jaar was, raakte gewond.

Vooral dat vluchtmisdrijf woog volgens de politierechter zwaar door. “Hij is niet gestopt of uitgestapt om te kijken wie hij had aangereden. Dat getuigt van een gebrek aan empathie en verantwoordelijkheid.” Maxim D. liet het ook na om de hulpdiensten te bellen. Wel belde hij een bevriende garagist met de vraag of de beschadigde ruit van zijn BMW kon hersteld worden. Pas een dag later gaf Maxim D. zich aan.

De rechter legde Maxim D. een rijverbod van vijf jaar op. Hij krijgt ook een celstraf van twee jaar, waarvan er 8 maanden met uitstel zijn. Daarbovenop krijgt Maxim ook nog een boete van 6.000 euro met uitstel.

Maxim D. werd eerder al veroordeeld voor rijden onder invloed.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen