© BELGA

Ben Hermans trekt vol vertrouwen naar Vuelta

Het was Ben Hermans (BMC) die Alberto Contador zaterdag tijdens de slotetappe van de Ronde van Burgos op sleeptouw nam in de jacht op de ontsnapte Sergio Pardilla. Hermans kraakte echter in de laatste honderden meters en moest Contador laten rijden. Meteen zag hij zo de eindzege in de Ronde van Burgos door zijn neus geboord. Hermans moest genoegen nemen met de dichtste ereplaats in de eindstand, op slechts 1 seconde van eindlaureaat Contador.

“Ik wou mijn slag slaan op zowat anderhalve kilometer voor de eindmeet. Net daar liep het stijgingspercentage op tot 10 procent. De rit verliep voor mij perfect tot in volle finale Sergio Pardilla ging aanvallen. Hij sloeg vlug een aanzienlijke kloof. Niemand reageerde”, aldus Ben Hermans.

“Met nog 1,5 kilometer te gaan versnelde ook ik. Enkel Alberto Contador kon mijn tempo volgen, de rest moest er onherroepelijk af. Op zowat 500 meter van de finish versnelde Contador op zijn beurt en moest ik even passen en een kloof laten vallen. Hij pakte wel niet meer dan vier of vijf seconden op mij. Plots realiseerde ik me dat ik wel eens eindlaureaat zou kunnen worden van deze ronde als ik kon volhouden. Ik gaf alles wat ik nog in mij had maar bleek uiteindelijk in de eindstand op 1 seconde van Contador te stranden. Ik kan alvast vol vertrouwen naar de Ronde van Spanje trekken.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer