© Victoriano Mor

Ruggeveldlaan klaar, Deurne verre van: deze werken volgen nog

De Ruggeveldlaan in Deurne is zaterdag officieel ingehuldigd. Na een heraanleg van acht maanden is de verbindingsweg tussen Deurne-Noord en Zuid opnieuw volledig in gebruik genomen. Maar de vele werkzaamheden in en rond Deurne zijn nog lang niet afgelopen. Vooral Deurne-Noord zal de impact hard voelen.

Jan Stassijns

Eind maart werden de werken aan de Ruggeveldlaan in Deurne afgerond en werd de straat weer volledig in gebruik genomen. Zaterdag hebben de districtsschepenen, aannemers en buurtbewoners de straat officieel ingefietst. “Nu de werkzaamheden aan de Ruggeveldlaan afgerond zijn, zal de mobiliteitssituatie in Deurne-Zuid normaliseren”, zegt districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA), ook bevoegd voor Mobiliteit. “De werkzaamheden die nog aan de gang zijn en nog zullen starten in Deurne-Noord, zullen daar wel een grote impact hebben op de mobiliteit. Daar zal de situatie pas normaliseren wanneer de werken aan de Turnhoutsepoort afgerond zijn.”

Turnhoutsepoort

Aan de Turnhoutsepoort, de op- en afrit van de E313 en de Stenenbrug wordt nog tot december 2017 gewerkt. De Turnhoutsepoort zelf blijft tot dan onderbroken tot aan de parking van het Rivierenhof. Op de andere kruispunten is er een moeilijke doorgang.

Bisschoppenhoflaan

Tot juni blijft er op de Bisschoppenhoflaan in Deurne hinder door werkzaamheden. Tussen de Oude Bosuilbaan en de Merksemsesteenweg wordt het wegdek in de richting van Antwerpen volledig vernieuwd. Doorgaand verkeer in beide richtingen blijft mogelijk, over één rijstrook.

Brug van den Azijn

Vanaf juli 2017 tot maart 2018 is de brug gesloten voor doorgaand verkeer. De brug wordt afgebroken en vervangen door een hogere metalen boogbrug. Ook in de Straalstraat is er dan geen doorgaand verkeer mogelijk. Er komt een omleiding via de Theunisbrug, ook voor fietsers. De Vaartkaai wordt eind augustus tot en met eind november 2017 afgesloten. Ook daar is een omleiding gepland.

IJzerlaanbrug

De IJzerlaanbrug wordt komend weekend afgebroken. Vanop het water zullen kranen de brug stuk voor stuk afbreken. Begin deze maand werd naast de IJzerlaanbrug de nieuwe fietsbrug al in gebruik genomen.

Lakborslei/Confortalei

In augustus start het district Deurne met de heraanleg van het kruispunt van de Lakborslei en de Confortalei, vlak bij de Bisschoppenhoflaan. De werken zullen tot januari 2018 duren.

Herentalsebaan

Vanaf 1 januari 2018 starten de werken aan de Herentalsebaan in Deurne. Ze zullen een jaar duren.

© gva

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER