© Photo News

© REUTERS

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Ouders Maddie McCann blikken in hartverscheurende brief terug op de verdwijning van hun dochter

Kate en Gerry McCann, de ouders van de verdwenen Britse peuter Maddie, hebben een emotionele brief op Facebook gezet. Daarin blikken de twee terug op de verdwijning van hun dochter. Begin mei is het tien jaar geleden dat Madeleine McCann vermist raakte.

lbo

In de brief zegt Kate dat toen haar dochter net verdwenen was, ze niet eens kon denken in termen van jaren. “Tien jaar. Het is niet makkelijk om dat te zeggen, om dat te schrijven of te accepteren. “Shawn Hornbeck (een jongen die in 2002 werd ontvoerd in Amerika en nadien samen met een andere jongen werd teruggevonden, red.) werd ontvoerd en bleef vier jaar verborgen, Natascha Kampusch meer dan acht jaar. Ik kon het niet bevatten. Maar nu zijn we hier. Madeleine, onze Madeleine, is al meer dan tien jaar weg. De dagen lijken op alle andere. Toch voelt 3 mei dit jaar anders. Het is een vreselijk teken van gestolen tijd.”

© ASSOCIATED PRESS

Kate en Gerry houden hun hart vast voor de tijd die nu komt. “De komende weken zullen stressvol en pijnlijk zijn, door de verhalen die weer opgerakeld zullen worden, door de halve waarheden, door foute info en door de leugens die de ronde doen in kranten, op sociale media en op tv.”

Dat Kate en haar echtgenoot soms in de media moeten komen om die leugens recht te trekken, noemt Kate zeer vermoeiend. “Ze helpen niet aan dat ene wat we willen: Madeleine vinden. We kunnen al onze tijd en energie steken in het verdedigen van onszelf, in het verbeteren van leugens en foute info, maar dan zouden we geen kracht meer overhebben om te zoeken naar Madeleine, en dan zouden we geen kracht meer over hebben om voor onze andere kinderen te zorgen en om ons leven te leiden.”

Daarom hopen de ouders van Maddie dat de reporters die de komende weken dingen schrijven over hun verdwenen dochter, dat zullen doen met een geweten. “We hopen dat ze in het achterhoofd houden dat leugens onze kinderen en natuurlijk Madeleine beschadigen.”

© REUTERS

Volgens Kate is de politie gelukkig nog steeds op zoek naar de verdwenen Maddie. “Er is een actief onderzoek om Madeleine te vinden en om haar ontvoerder voor het gerecht te brengen”, zegt Kate in haar brief. “Momenteel zijn er geen aanwijzingen of ontwikkelingen in dat onderzoek die de politie nu zou willen delen. Daarom gaan we ook de media-aandacht in deze moeilijke periode nu tot een minimum proberen te beperken.”

Toch benadrukt Kate dat zij en haar echtgenoot Gerry blijven zoeken: “We blijven verdergaan, we doen onze uiterste best. We geven niet op en we maken het beste van het leven dat we nu hebben.” Ondanks alles is Kate veel mensen ontzettend dankbaar: “We zijn blij dat we zoveel liefde, solidariteit en steun van zoveel vriendelijke en goede mensen hebben ontvangen. Er zijn de voorbije jaren veel uitdagingen en dieptepunten geweest, maar we hebben in die tijd ook veel warmte, bemoedigingen en positiviteit gevoeld. Dat heeft zonder twijfel ons geloof in de goedheid van de mens overeind laten blijven. En als die goedheid van de mens er is, dan is er altijd hoop.”

Meerdere theorieën

3 mei is het 10 jaar geleden dat Madelein McCann verdween. Het toen bijna 4 jaar oude meisje verdween uit het appartement van het vakantiecomplex in de Algarve in Portugal waar het gezin McCann op vakantie was. Sinds de verdwijning, doen er allerlei theorieën de ronde over. Zo zou ze zijn aangereden door een dronken chauffeur, hebben haar ouders haar vermoord, leeft ze nog maar wordt haar ontvoerder beschermd, werd ze door een bende ontvoerd, werd ze verkocht aan een rijke familie of werd ze in het complex vermoord. Er was zelfs sprake van ontvoering door aliens. Geen enkele van die theorieën werd al bewezen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer