BMW scheurt over zebrapad bij school

Er zijn hallucinante beelden opgedoken die een dashcam maakte aan een schoolpoort in het Vlaams-Brabantse Landen. Een man uit het nabijgelegen Montenaken die woensdagochtend zijn zoon afzette, kon er filmen hoe een chauffeur met een rotvaart over het zebrapad bij de school scheurt.

kosn

De vader uit Montenaken, die liever anoniem blijft, zette zijn zoon woensdag omstreeks 8.30 uur af aan zijn school, de Sint-Gertrudis Bovenbouw in de Molenbergstraat in Landen. Net nadat zijn zoon uit de auto stapte, komt er een BMW aangereden. “Die wagen scheurde mijn wagen met een rotvaart voorbij. Op het filmpje hoor je de chauffeur zelfs optrekken ter hoogte van het zebrapad”, zegt de vader die de beelden met een dashcam maakte.

Inschatten

“Met zo’n snelheid in de buurt van een school rijden is toch ronduit schandalig. Ik wil niet weten wat er gebeurd was als mijn zoon al op het zebrapad had gestaan.” Hoe hard de BMW reed, kan de vader moeilijk inschatten. “Wat ik wel weet is dat dit een zone 30 is en die BMW veel en veel harder reed.” De vader maakte de beelden deze ochtend over aan de politie van Landen, die de zaak gaan onderzoeken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen